torek, 24. avgust 2010

IZLET V DAVČO














Tokratno fotografsko potepanje sva začela kar v Podbrdu pri frendu Romanu,ki ga prijatelji imenujejo kar Kenedy,ki je na potoku Batava skonstruiral in zgradil elektrarno.Potok Batava je pred leti podivjal in mu zalil spodnji del hiše.Po tem neljubem dogodku so potok ukrotili in Roman ,ki je pravi inovator je prišel do zanimive ideje,da Batavo iskoristi in na njej zgradi elektrarno.Eno leto je bil mornar,vendar po njegovem pripovedovanju več ni izdržal.Je zelo gostoljuben ter prijazen.Če ne veš kje je,ga občasni obiskovalci težko najdejo ker njegova svojevrsta znamenitost v kraju ni dovolj prepoznavna.Kadar je dovolj vode proizvede 2kwh elektrike.

Ob povratku z Davče smo naleteli na nabiralce gob,ki so imeli dober ulov,saj so jih nabrali v pičle pol ure.
Na križišču pred vstopom v Davčo sva naletela na nabiralce brusnic in borovnic.Takoj se naju je prijelo in sva jih nekaj nabrala.
Tako lepo so se svetile brusnice ter kar same od sebe vabile.
Tako lepo je cvetelo vresje.
Na križišču pred vstopom v Davčo je naju presenetil zgledno urejen kažipot,na katerem so označene posamezne kmetije s hišnimi številkami.To kaže na to,da je Davča, kar se tega tiče zgledno urejena in,da so turistični delavci zelo zagnani in delavni in jim ni vseeno kako je,kot je značilno za nekatere naše vasi ,kjer se dokaj hitro turisti lahko zgubijo.
Ker sadja še ni so sušili gobe.
Kal pri Vrhovcu v katerem domujejo tudi ribe.

Kolo kmečkega voza.
Stara sušilnica pri kmetiji Vrhovc.
Utrinek kmečke idile na kmetiji Vrhovc,kjer je vsako leto prireditev "Dan teric"
Kmetija s tradicijo pri Vrhovcu,kjer je prisoten kmečki turizem.S tem se je izlet v Davčo zaključil,vendar sva sklenila da se bova še kdaj vrnila.

4 komentarji:

  1. Prikazan je čisto drugačen svet, kot pri nas v glavnem mestu.Če tole gledaš, skleneš, da v
    Sloveniji obstaja Raj,pravzaprav si ga ti pričaral čisto od blizu!
    Hvala!

    OdgovoriIzbriši
  2. Davča je največja slovenska vas.

    OdgovoriIzbriši
  3. No, torej sedaj vem kdo je pred mano danes pobiral gobe po Davči. A je res Davča tako velika, da sem jih kljub temu nabrala 2 kili. 3 ure sem lomastila po grivah(malo naprej od table smerokazov, blizu turistične kmetije "PR ŠOŠTARJU" in bilo me je celo strah, saj sem navajena, da gobarim s psom, ki ga sedaj nimam. Enega velikega "jurja" sem si takoj spohala, ostale pa so šle blanširane v znrzovalnik in so že v Ljubljani.

    OdgovoriIzbriši
  4. Lep opisano in poslikano. Resje že cvete...

    OdgovoriIzbriši